Kvällens
Grekisk kycklingpaj
PAJDEG:
100 g margarin
4 dl mjöl
1 burk kesella
FYLLNING:
1 grillad kyckling
½ msk margarin
1 lök
5 tomater
rosmarin
1 fetaostpaket, ca 100 g
ÄGGSTANNING:
6 ägg
3 dl grädde
3 krm salt
Hacka samman margarin och vetemjöl och tillsätt kesella. Arbeta ihop till en deg och kavla sedan ut tunt. Klä botten och kanterna på en form och picka botten.
Grädda ca 10-15 minuter i 200 grader.
Skär under tiden kycklingköttet i små tärningar.
Smält margarin i kastrull och fräs finhackad lök. Skär tomater i bitar och lägg i samt krydda med rosmarin. Låt allt koka utan lock tills det mesta av vätska har kokat in.
Häll sedan röran i pajskalet och fördela kyckling över.
Smula till sist fetaosten över. Vispa äggstanningen och häll i formen. Grädda i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen har stannat och fått fin färg.